Jornada ATECA

Una seixantena de docents participen a la I Jornada ATECA adreçada a centres educatius.

Vídeos Jornada Ateca – entrar amb usuari Gestib

Veure més imatges de la jornada Ateca

 L’objectiu és arribar a les 15 aules de tecnologia aplicada a centres d’FP de les Illes Balears. Durant tota la Jornada es comparteixen experiències i bones pràctiques, al mateix temps que s’anima els centres a crear la seva aula ATECA

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha inaugurat avui la I Jornada ATECA adreçada a centres educatius de les Illes Balears. Organitzada pel Servei de Planificació i Participació mitjançant el Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de Formació Professional de les Illes Balears (CFINFP), aquesta Jornada vol  iniciar el camí d’una comunitat de feina activa i participativa al voltant d’aquestes aules, així com compartir experiències, dubtes i reptes.

Uns seixanta docents de centres integrats de formació professional (CIFP) i de centres de totes les illes que ofereixen FP se donen cita avui al Parc Bit de Palma per aprofundir en les funcions i els avantatges d’aquestes  aules de tecnologia aplicada. Hi participen centres amb aula ATECA i centres que estudien implantar-les als seus centres.

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha destacat “la importància d’aquestes primeres jornades de coordinació i col·laboració entre centres que disposen d’aules de tecnologia aplicada (aula ATECA), ja que donen qualitat als estudis de formació professional que s’imparteix en aquests centres i, sobretot, creen sinergies amb els sectors productius que ara mateix són importantíssims per a la diversificació del teixit productiu de les Illes Balears”.

L’experiència del Centre de Simulació i Unitat 3D (SIMSE) de l’Hospital Universitari Son Espases, a càrrec del coordinador del centre, Leandro Brogi,

ha  obert les ponències de la I Jornada ATECA. Després s’ha donat pas a les experiències d’aula ATECA de l’IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó), del CIFP Pau Casesnoves (Inca) i del CIFP Nauticopesquera (Palma).

Durant la segona part de la Jornada està prevista la ponència “Jornada aules de tecnologia aplicada als sectors productius de l’FP”, a càrrec de Biel Burguera, expert en impressió 3D. Finalment, un cafè-xat amb taules rodones tancarà aquesta Jornada ATECA.

Unes aules innovadores

Les aules ATECA formen part del I Pla estratègic de formació professional del sistema educatiu 2019-2022 del Ministeri d’Educació i Formació Professional, que preveu la incorporació de la digitalització, la innovació i l’emprenedoria en el sistema de formació professional. A les Illes Balears en aquest concepte ja s’han invertit 915.000 euros.

El curs 2022-2023 es disposarà d’un total de 15 aules de tecnologia aplicada al sector productiu (ATECA), ja que se n’incorporen 6 de noves, que s’afegeixen a les 9 creades entre el curs passat i l’anterior. Aquests espais imiten entorns de treball, tot incorporant-hi recursos propis de cada sector productiu mitjançant simuladors i altres elements tecnològics. En aquestes aules l’alumnat de diferents famílies professionals pot realitzar tasques que l’aproximen a un entorn del lloc de treball i practicar l’ús de tecnologies innovadores, com puguin ser la realitat virtual, els simuladors sanitaris o la impressió i l’escaneig en 3D. Els centres que ja disposen d’aquestes aules són el CIFP Francesc de Borja Moll (Palma), el CIFP Pau Casesnoves (Inca), el CIFP Joan Taix (sa Pobla), el CIFP Juníper Serra (Palma), el CIFP Nauticopesquera (Palma), l’IES Calvià, l’IES Manacor, l’IES Algarb (Sant Jordi de ses Salines) i l’IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó). 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de les línies estratègiques que té el Govern per al canvi del model productiu de les Illes Balears i està finançada pels fons Next Generation.

Més notícies:

El CFINFP-IB, present al Congrès d’FP

Estades a empresa

Tramitar estades en empreses

Educació i Endesa col·laboren en la formació de quatre professors d’FP

Informació sobre la competència digital docent a la web de l’IBSTeam

Convocatòria per a la participació en els seminaris del programa FORTECO 2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>