Primera Financiació de Projectes d’Innovació de FP per part de la Conselleria d’Educació i Universitats

Primera Financiació de Projectes d’Innovació de FP per part de la Conselleria d’Educació i Universitats

Per primera vegada, la Conselleria d’Educació i Universitats ha finançat projectes d’innovació en Formació Professional (FP), impulsant així la modernització i millora de la qualitat educativa en aquest àmbit. Nou centres educatius han presentat nou projectes, amb un pressupost total de 43.200 euros, destinats a diferents sectors com l’electromecànica, la gestió administrativa, la robòtica col·laborativa, i la sostenibilitat mediambiental. Aquests projectes estan coordinats pel Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de la FP de les Illes Balears (CFINFP) i finançats pel Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports, sent susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu Plus.

Projectes Presentats

CIFP Francesc de Borja Moll: El projecte “Creació de recorreguts interactius de 360º i videoprotocols inclusius” està destinat a millorar l’accessibilitat i la informació per als usuaris del sistema de salut, utilitzant tecnologies immersives.

CIFP Joan Taix: “Caracterització de paràmetres biòtics i abiòtics com a indicadors de la qualitat mediambiental” busca avaluar la qualitat de l’aigua i la biodiversitat en sistemes naturals i agraris, implicant els estudiants en treballs de camp i laboratori.

CIFP Juníper Serra: “Energia Renovada” se centra en la reparació i regeneració de bateries d’alta tensió en vehicles híbrids i elèctrics, promovent la mobilitat sostenible i el reciclatge de residus electrònics.

CIFP Pere de Son Gall: El projecte “Prototip de sistema de control d’accés i ús de dispositius informàtics” se centra en la creació d’un sistema avançat de seguretat i gestió de dispositius tecnològics.

CIFP Politècnic: El projecte “Aplicació pràctica per al disseny de robots col·laboratius” permetrà als estudiants desenvolupar i millorar complements per a robots col·laboratius, fomentant la creativitat i la innovació tecnològica.

CIFP Politècnic Llevant: Amb el projecte “Automatització i ús d’impressió 3D per a la creació de jocs de taula i jocs electrònics”, es busca utilitzar tecnologies avançades per desenvolupar prototips de jocs educatius, millorant les habilitats tècniques dels estudiants.

IES Calvià: Amb “Projecte de cuina sostenible: de la terra a la taula”, es promou l’ús d’ingredients de quilòmetre zero i la col·laboració amb productors locals, implementant tecnologies avançades com la liofilització i la impressió 3D per minimitzar l’impacte ambiental.

IES Felanitx: “Simulació d’entorns de risc amb realitat virtual” permetrà als estudiants practicar tècniques de prevenció de riscos laborals, primers auxilis i treball en altura en entorns simulats, millorant la seva formació pràctica.

IES Maria Àngels Cardona: El projecte “Preparació d’estudiants en digitalització aplicada als sectors productius” permetrà als alumnes conèixer de primera mà les tecnologies aplicades en empreses capdavanteres dels sectors d’electromecànica i gestió administrativa mitjançant visites educatives.

Aquests projectes no només tenen com a objectiu la millora de les competències tècniques dels estudiants, sinó que també busquen fomentar habilitats transversals com la comunicació, el treball en equip i la resolució de problemes. La implicació directa d’empreses i institucions locals garanteix una formació alineada amb les necessitats del mercat laboral actual.

Amb aquesta iniciativa, la Conselleria d’Educació i Universitats, en col·laboració amb el CFINFP, reafirma el seu compromís amb la innovació educativa i el desenvolupament de talents que contribuiran al progrés tecnològic i sostenible de les Illes Balears.