Visites a Fires professionals

Participació en Fires i Congressos Professionals de Formació Professional

El CFINFP a través d’aquesta iniciativa, vol mantenir al professorat al corrent de les últimes tendències en les empreses del sector i en el mercat laboral, proporcionant-los l’oportunitat d’actualitzar el seu coneixement i establir contactes rellevants.

Funcionament:

El procediment per a la selecció es realitzarà mitjançant un formulari en línia al qual els professors hauran d’adjuntar l’autorització del director del seu centre. Posteriorment, es seleccionaran 10 professors entre els qui enviïn aquest formulari. 

Es procurarà donar l’opció d’assistir a una fira per família professional d’FP per any natural. El CFINFP serà l’organisme encarregat de triar quines són les fires i quines famílies professionals podran assistir, sempre consultant amb el professorat implicat.

El CFINFP només es farà càrrec de la gestió i compra de bitllets d’avió i entrada a les fires. 

Motius per a assistir:

Actualització del Coneixement: La participació en aquestes fires permetrà als professors mantenir-se al dia de les últimes tendències, metodologies i recursos educatius aplicats al camp de la seva família professional.

Innovació en l’Ensenyament: Les fires ofereixen una plataforma única per descobrir noves estratègies i pràctiques innovadores que es poden incorporar al pla d’estudis.

Treball amb xarxa i amb empreses del sector: Establir contacte directe amb empreses líders és crucial per comprendre les demandes actuals del mercat laboral i alinear l’ensenyament amb les necessitats reals de la indústria.

Col·laboració Interinstitucional: Aquestes oportunitats permeten connectar amb altres professionals, fomentant la col·laboració entre centres i la compartició d’experiències en benefici del desenvolupament de la Formació Professional.

Criteris de Selecció de Participants:

Per assegurar una participació equitativa i efectiva en les fires i congressos professionals de Formació Professional, s’aplicaran els següents criteris de selecció:

  1. Limitació d’Assistència: Un professor només podrà assistir a una fira cada 5 anys. No obstant això, es podria fer una excepció si no hi ha prou persones interessades en participar.
  2. Representació per Centre: Només s’acceptarà la participació d’un professor per centre. Aquest professor ha de disposar de l’autorització explícita del director del seu centre. En cas que un director hagi signat més d’una autorització, es triarà el primer formulari rebut.
  3. Màxim de Participants: Es limitarà la participació en un màxim de 10 professors per fira.

Publicació i Comunicació:

La llista de professors seleccionats per a cada fira serà publicada a la nostra web per a informar a tota la comunitat de Formació Professional.