Els coordinadors de les aules d’emprenedoria de centres de les Balears participen en una jornada adreçada a dones emprenedores

La jornada va tenir lloc ahir a Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma

Es tractaren i debateren aspectes relacionats amb els requisits necessaris per finançar projectes empresarials, els drets d’una treballadora autònoma o el funcionament de les microcooperatives 

Durant els darrers tres anys s’han posat en marxa un total de 28 aules d’emprenedoria a centres educatius de les Illes Balears

Els coordinadors i coordinadores de les aules d’emprenedoria de diferents centres de les Illes Balears varen participar ahir, 23 de maig, en una jornada de formació adreçada a dones emprenedores que va tenir lloc a Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma. L’acte va comptar amb l’assistència de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, i la directora de l’Institut Balear de la Dona (IBDONA), Maria Duran. En representació de la Conselleria d’Educació i Formació Professional hi va ser present Olivia Caballero de Segovia, cap del Servei de Planificació i Participació de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.  

A la jornada, emmarcada dins el marc del programa “Dona Impuls” que impulsen conjuntament IBDONA i les cambres de comerç de les Illes Balears, hi col·laboraren la Societat de Garantia Recíproca ISBA SGR, el Col·legi de Graduats Socials de les Illes Balears (CGSIB) i la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (UCTAIB). Durant el transcurs de la jornada es tractaren i debateren aspectes relacionats amb els requisits necessaris per finançar projectes empresarials, els drets d’una treballadora autònoma o el funcionament de les microcooperatives. 

28 aules d’emprenedoria a les Illes Balears

Durant els darrers tres anys s’han posat en marxa un total de 28 aules a centres educatius de les Illes Balears, 21 de les quals a Mallorca, 4 a Eivissa, 1 a Formentera i 2 a Menorca.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar la constitució  d’empreses i l’autoocupació, tot fent-ho de forma responsable socialment i èticament. Cal remarcar que la idea és que els alumnes proposin una idea de negoci i que després trobin els recursos necessaris per posar-la en marxa, sempre comptant amb el suport d’un tutor assessor i d’un espai físic dotat d’equipaments informàtics.

Les aules d’emprenedoria estan finançades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.